Бивш полицай №1 в Пловдив стана помощник-ректор в МУ

Бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев вече е помощник-ректор на Медицинския университет в Пловдив, научи „Марица“ от сигурни източници.

Той е встъпил официално в длъжност от днес, като част от екипа на проф. д-р Ангел Учиков, който в началото на месеца оглави висшето учебно заведение. Със сигурност Рогачев ще се справи отлично с това ново предизвикателство, коментираха хора от обкръжението му.

Йордан Рогачев е роден през 1976 г. Завършил е Академията на МВР и ПУ „Паисий Хилендарски“. В кариерата си е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива – автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“, началник на група „Охранителна полиция“ при РУ-Велинград и негов началник, началник на група в СПУ-Пловдив, началник на ІV РПУ в Пловдив. През юли 2014 г. стана директор на ОДМВР-Пазарджик, а от 31 юли 2019-а със заповед на министър Младен Маринов ст. комисар Рогачев бе назначен за директор на ОДМВР-Пловдив. От днес, 21 ноември, той е назначен като помощник-ректор на Медицинския университет в Пловдив.

Рогачев бе един от най-успешните директори на пловдивската полиция. По негово време се осъществиха редица успешни акции, които доведоха до значителни резултати в борбата срещу наркоразпространението, битовата престъпности ред други. На Рогачев се падна и предизвикателството, свързано със справянето с пика на COVID-19 кризата, когато имаше КПП-та на входно-изходните артерии на Пловдив.

Предишния месец той получи грамота и плакет лично от бившия кмет Здравко Димитров за действията си в ролята на директор на полицията по време на пандемията./Вестник Марица

Свързани статии