България скърби за съдия Москова и д-р Йорданова, двете ще бъдат заедно и във вечността/СНИМКИ/

Телата на две от жертвите от потопа в Царево – съдия Мария Москова и дъщеря й д-р Даниела Йорданова, ще бъдат кремирани и положени в една урна. Това стана ясно след приключилото току-що поклонение в Гробищния парк на Бургас. Такова било желанието на голямата дъщеря на съдия Москова и сестра на д-р Йорданова – Пенка, съобщава „Флагман“.

На поклонението днес дойдоха кметът на Малко Търново Илиян Янчев, кметът на Приморско д-р Димитър Германов, кметът на Китен Николай Марков, председателят на Окръжния съд в Бургас Росица Темелкова, председателят на Районния съд в Бургас Евгени Узунов и почти цялото ръководство на Апелативния съд, много магистрати, приятели и близки на двете загинали при потопа жени.

В Ритуалната зала имаше венци от Висшия съдебен съвет, Българският ветеринарен съюз и други.

Мрежата почерня, куп известни българи скърбят за красивата ветеринарна лекарка

Близки на съдия Москова и д-р Йорданова потвърдиха версията, че двете си загубили живота си, защото са опитвали да спасят няколко кучета от ветеринарния кабинет на докторката.

Оказва се обаче, че това не са хоспитализирани животни, а две бездомни кучета, които д-р Йорданова е осиновила и се е грижела за тях. Те се върнали да приберат животните в джипа и слизайки надолу от кв. Василико са пометени от потопа. Днес съболезнования приемаше по-голямата дъщеря на съдия Москова – Пенка, както и неин братовчед./БЛИЦ

Снимки: БГНЕС

Свързани статии