България избира: Най-куриозните случки пред урните в страната

Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание.

На места у нас някои от машините спряха работа заради технически проблеми и се премина само към хартиено гласуване.

Както на всички избори не липсват и куриозни случки пред урните в страната.

Ето и някои от най-запомнящите се:

Благоевград:

Един избирател не е допуснат да гласува, заради счупена лична карта. Това съобщи на пресконференция председателят на РИК Антоанета Богданова.

Изборният процес в областта протича спокойно. От началото на изборния ден има постъпили 11 жалби, които са свързани с неправилно поставени агитационни материали, както и с гласуване с придружители в Община Гърмен.

От сутринта има 15-20 сигнала, че при гласуване на избиратели на машините не са излезли целите бюлетини и не се вижда вотът на избирателите. Три машини в общините Гърмен, Благоевград и Сандански са спрели работа.

Област Пазарджик:

Секретар на секционна избирателна комисия във Велинград е отстранена за неизпълняване на задълженията си, информираха от Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик.

В РИК е постъпила жалба от членовете на десета секция във Велинград, в която е посочено, че секретарят на секционната избирателна комисия (СИК) Митра Чопева отказва да подпише протокола за маркиране на печата, влиза в словесни нападки с останалите членове на комисията и пречи на работата.

След извършена проверка от РИК е констатирано, че жалбата е основателна.

Враца:

Към Районната избирателна комисия в града е подаден сигнал за нерегламентирана агитация, чрез използване на банер с нецензурен текст.

Това съобщи говорителят Силия Иванова. По думите ѝ сигналът е подаден и към прокуратурата. Тя заяви, че е направена проверка от колеги. Става въпрос за плакати, в близост до жп гарата в града. Единият вече е премахнат, очаква се и другият да бъде свален./Dariknews.bg

Свързани статии