Абитуриенти се напушиха и ограбиха ротативки

Двама ученици на 17 и 18 години от Плевен се напушиха с трева като светулки и им хрумна да разбият игрални автомати, за да си набавят допълнителни пари за предстоящия им абитуриентски бал.

Данните от разследването сочат, че по-малкият бил напушалка, а по-големият обичал да си пийва, но в случая бил почерпен от съученика си с трева. Преди това обаче дръпнал 500 г водка за кураж.

Така се стигнало до решението да оберат ротативките. Докато бродели из града като гръмнати врабчета, случайно късметът им се усмихнал. На улица „Цанко Церковски“ попаднали на паркиран автомобил, който бил оставен с контактен ключ на таблото. Младежите не се поколебали и за миг, а бързо се шмугнали в колата и духнали с мръсна газ.

По-късно успели да думнат две игрални машини и прибрали около 1600 лева на монети. В този момент обаче късметът им изневерил. Двамата били спрени от полиция. Униформените вече издирвали колата, за която собственикът, който бил слязъл да си купи цигари, сигнализирал, че е открадната.

Наркотестът на 18-годишния отчел положителен резултат за канабис. Дрегерът също показал над 1,2 промила алкохол. По-малкият му приятел не е давал проба. И двамата са задържани в полицейското управление за срок до 24 часа. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор. Известени са и родителите на непълнолетния./Вестник Телеграф

Свързани статии