4-месечното бебе в болница: Бито ли е с пръчка?

4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания. Момченцето е с опасност за живота.

По неофициална информация то е бито с пръчка от по-голямо дете в семейството. Бебето е занесено от майката във видинската болница с рани и охлузвания, както и с кръвотечение от носа и устата. То веднага е транспортирано към „Пирогов” в София. Води се разследване.

„В сряда от ЦСМП към Районното управление във Видин е подаден сигнал за постъпило бебе в тежко състояние, с риск за живота. Веднага е извършен оглед в дома на семейството в квартал „Нов път”. Иззети са възглавница, одеяло, дрешки и пръчка, по които е открита кръв. Образувано е досъдебно производство по две престъпления – за причинена средна телесна повреда на малолетно лице, както и за това, че родител е оставил дете без надзор”, заяви пред NOVA зам.-районният прокурор на Видин Райна Петрова.

По думите ѝ предстоят разпити на деца в семейството. „В къщата по време на инцидента е имало бебе на 4 месеца, деца на 1,5, на 4 и 5-годишна възраст. Майката твърди, че е оставила децата сами, за да отиде за памперси до магазина. Все още се изяснява кой е причинил нараняванията на бебето. Към момента няма данни в семейството да е имало сигнали за насилие. С майката живее мъж, който твърди, че е биологичен баща на децата”, подчерта Петрова.

Тя уточни, че иззетата пръчка, по която има кръв, е с дължина 93 см. По останалите деца не са открити следи от насилие. Към момента те не са изведени от семейството. Ще ползват седмична грижа. Двамата родители не са задържани./Вести БГ

Свързани статии