14-годишно момиче загина при тежка катастрофа на пътя Кубрат – Русе

Момиче на 14 години от Кубрат загина в тежка катастрофа на пътя Кубрат – Русе тази нощ, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева, предава БТА.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 22:35 часа на 19 май.

На място е установено, че в посока Русе – Кубрат се движи лек автомобил БМВ, управляван от 34-годишен мъж от Русе. В колата се возят 35-годишната му съпруга и двете им деца на 8 и на 4 години. Зад него се движи лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 20-годишен водач от село Точилари. В колата на предната седалка се вози 23-годишен младеж от Кубрат, на задната седалка – 14-годишното момиче от Кубрат, 16-годишно момче от Точилари и 15-годишно момиче от Кубрат.

Водачът на автомобила „Ауди“ предприема изпреварване. В същия момент насрещно в посока Кубрат – Русе се движи лека кола „Мазда“, управлявана от турски гражданин и с возещи се трима души от село Сеслав. Автомобилът „Ауди“ първоначално се удря в предната лява част на автомобила „Мазда“, след което в задната лява част на колата БМВ, продължава движението си, излиза от пътя и се преобръща по таван.

Пробите на тримата водачи за употреба на алкохол за отрицателни.

На място е загинало возещото се на задната седалка в катастрофиралата кола „Ауди“ 14-годишно момиче, останалите от колата са настанени в болници в Разград и Русе с временна опасност за живота.

По случая се води досъдебно производство, посочи Георгиева./Новините БГ

Свързани статии