Вдовицата на убития пастир: Напускаме Антон, няма да останем тук

Няма да останем в Антон. Ще се преместим в София. Това заяви  съпругата на убития пастир Иван Доганов – Елеонора, в ефира на bTV.

,,Близките са до мен, помагат ми“, сподели жената, която се надява с подкрепата на баща си да започне нов живот в столицата.

Жестокото убийство на нейния съпруг в софийското село Антон провокира МВР да започне проверки в цялата страна за местни феодали, които тормозят хората. Престъплението излезе от жанра на криминалната хроника и за сетен път повдигна въпроса има ли населени места в България, които се притежават от местните олигарси и които се превръщат в „черни дупки|“ на принципите за закон и ред.

Убитият Иван Доганов е работел за големия местен арендатор Дончо Петров. Полицията го задържа, а ден по-късно арестува и брат му Красимир Петров.

Елеонора отново посочи, че мъжът ѝ е работил почти две години за Дончо Петров и не са имали никакви конфликти за заплащане или друго.

Що се отнася до твърденията, че съпругът ѝ е крал животни от своя работодател и това е станало причина за неговото убийство, Елеонора заяви, че „ако беше крал толкова животни, нямаше да се обади, за да иска да 50 лева, за да изкара седмицата“.

Елеонора отрече мъжът ѝ да е имал проблеми с някого в селото или да е „изнасилил някого“, както твърдят някои жители на Антон.

Семейството се преместило в селото преди близо две години.

Първо Иван работеше в гората, те им дадоха обект от гората в Антон и нямаше как да пътува всеки ден от Копривщица до Антон, разказа Елеонора.

По думите ѝ  съпругът ѝ „изкарваше си парите, не е бил голям скандалджия, винаги гледаше на всеки да помогне“.

Очаквам да има справедливост и да си поемат наказанието. Доживотна присъда, за да почувстват по-голяма болка от моя мъж, каза Елеонора./Novini.bg

Снимка: bTV

Свързани статии