Вадим по-бързо лични документи в Пловдив през лятото

Пловдивчани могат да си извадят или подновят личните документи много по-бързо. Това е факт благодарение на предприети от полицията мерки за стопяване на опашките, които през лятото са редовна гледка на паспортната служба на ул. „Волга“ в града под тепетата.

От днес служителите от сектор „Български документи за самоличност“ там, също в паспортните служби на Първо и Трето районно в Пловдив, и при полицията в Асеновград ще работят с удължено работно време от 7.30 ч. до 18.30 ч. всеки делничен ден.

В съботните дни, за времето от 9.00 до 14.00 часа, гражданите ще имат и допълнителна възможност да подадат заявления за български документи за самоличност на гишетата на сектора и в Първо районно в „Кючук Париж“.

Новата организация на работа е продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност и ще продължи докато е необходимо, заявиха за „Марица“ от полицията и обясниха, че мерките целят облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата. Ръководството на областната дирекция има готовност да въведе в работа и паспортните служби в останалите районни управления, ако това се налага./Вестник Марица

Свързани статии