Удар в Перник: Разкриха 80 кг марихуана, маскирана като свинско месо

„В тежкотоварна композиция, на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са установени и иззети пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При направен наркотест, тя е реагирала на марихуана. Общото количество е около 80 килограма“, обявиха от прокуратурата в Перник по време на брифинг.

Наркотикът е бил укрит в тир с хладилна камера, където по документи е било описано, че се съхраняват 22 тона свинско месо, съобщиха от полицията.

Трима души са задържани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжен съд Перник искане за взимане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Само единият от задържаните е криминално проявен.

В рамките на 24 часа са извършени множество процесуално-следствени действия, добавиха разследващите.

Води се разследване за държане на наркотици с цел разпространение в съучастие.

„В ГДБОП е придобита информация за лица, осъществяващи нелегално производство на цигари за контрабандно въвеждане в страната на акцизни стоки без бандерол от Република Гърция, както и трафик на наркотични вещества“, разказа Явор Серафимов, заместник директор на ГДБОП, как е започнало разследването.

Откритата марихуана е с много високо качество, а приблизителната стойност й е около 800 000 лева.

„Марихуаната е транспортирана в тежко-товарна хладилна композиция като официалния товар в тази композиция е бил 22 тона свинско месо. Марихуаната е била укрита сред месото“, обяви Серафимов.

В непосредствена близост до композицията е оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, обяви още зам.-директорът на ГДБОП.

Предстои все още да се уточнява, за кой пазар е била предназначена марихуаната, обясни Серафимов.

Установено е, че камионът, в който е открита марихуаната, е влязъл от Гърция в България през ГКПП „Кулата“./DarikNews

Снимката е илюстративна: Прокуратура

Свързани статии