Трифонова: Предложенията на ГЕРБ-СДС въвеждат начина на гласуване в Щатите

Предложенията на ГЕРБ-СДС въвеждат начина на гласуване в Щатите без закупуването на машини. А той е да се гласува на машина и след това да се принтира бюлетината. Не разбираме в какво ни обвиняват. 670 000 пенсионери не използват банкомати, a 600 000 гласа изчезнаха между двата предсрочни вота. Това заяви за „Твоят ден“ Десислава Трифонова от ГЕРБ.

Според нея да се изкарат хора на протест е минаване на всякакви граници. „Гражданинът вижда реално гласа, който излиза и това е бюлетината. По този начин не може чрез софтуера да се отклонят гласове. Как флашките се предават на ЦИК? От джоб на джоб, няма разделение по райони“, смята тя.

По думите ѝ ГЕРБ не е внесъл законопроект за хартиената бюлетина. „Надяваме се да не се стига до избори и да се формира кабинет, който да прекара държавата през кризите. Накрая всички да говорим за общи цели за решаване на проблемите на хората. От самото начало на сформиране на НС полагаме всякакви усилия за диалог. ГЕРБ не обсъжда темата с подкрепа на втория мандат. Идеята на Борисов е да се обединим по точки, важни да държавата, които да изпълняваме за определен период от време или докато се изпълнят, за да минем през тежкия сезон и да стартираме програмите за получаване на евросредства“, коментира Трифонова.

Относно меморандума с Gemcorp тя сподели, че е подписан с фирма-фантом, която не фигурира в регистрите на Министерство на енергетиката. „Той не е прекратен. В него има дори „Топлофикация София“. Чак в петък стана ясно, че тепърва е изпратено предизвестие за прекратяване“, посочи тя./Новините БГ

Свързани статии