Тежки боеве за най-големия ТЕЦ в Украйна, Русия: Превзехме го

Русия съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в района на град Светлодарск в Донецка област, предаде БТА.

Въпреки че медии в руските сепаратистки републики в Донбас публикуваха кадри, за които се твърди, че показват наемници от частната военна компания „Вагнер“ пред административанта сграда на ТЕЦ „Углегорск“, техните твърдения засега не са потвърдени от независим източник. В района се водят тежки боеве.

Украинският генерален щаб не спомена нищо за ТЕЦ „Углегорск“ в снощната си сводка за бойните действия, въпреки че съобщи, че е имало боеве в близкото село Семигорие.

Британското разузнаване съобщи, че силите на „Вагнер“ вероятно са постигнали тактически успехи в района на централата и близкото село Новолуганское, и допълни, че вероятно част от украинските войски са се изтеглили от тази зона.

Генералният щаб на Украйна обяви, че през вчерашния ден украинските войски са отблъснали нападения по фронтовата линия в Донецка и Луганска област.

Москва пък твърди, че руските сили са убили няколко десетки чуждестранни бойци, повечето от тях поляци, при атака срещу подразделение на украинския Международен легион в района на град Константиновка в Донецка област.

Легионът, който воюва на страната на украинската армия, рядко дава данни за жертвите си и не разгласява информация за състава на доброволческите си сили./Вести БГ

Свързани статии