Търсят изчезналите рибари в езерото Мандра край Бургас с дронове и лодки

Продължава издирването на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра в Бургас. Мъжете са в неизвестност от неделя. Тогава 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли с надуваема рибарска лодка. Оттогава няма и следа от тях.

Днес търсенето продължава с лодки на общината и ИА “Рибарство и аквакултури“. Според директора на ИАРА доц. Ваня Стаматова при вчерашния обход на езерото изчезналите не са били открити. „Продължава обходът, оказваме пълно съдействие на органите на МВР, надяваме се да ги намерим живи“, сподели тя.

Кметът на Бургас заяви, че са били обследвани около 7 кв. метра. „За съжаление, няма следа от изчезналите рибари. Те са влезли в езерото от вилна зона около 12 вечерта. Лодката им е била с весла, без двигател. Пускали са мрежи в плитката част, а след това се губи връзката с тях. Изпратихме лодки и в най-отдалечената част на езерото. Очакваме доброволци, които познават езерото, да ни помогнат, защото то е голямо и опасно, посочи Димитър Николов.

На брега на езерото са намерени дрехи. Очаква се близки на изчезналите мъже да кажат дали са на рибарите. Те са влезли във водоема, без да вземат със себе си мобилни телефони. /NOVA

Свързани статии