Страшна трагедия: Морето изхвърли един от изчезналите младежи край Созопол

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на братовчед му Дмитрий Чебан.

Двамата са били на плаж с още хора през вчерашния ден и са влезли в морето около 15:00 ч.

Два часа по-късно съпругата на Дмитрий подава сигнал на спешния телефон, че мъжете са в неизвестност, съобщава NOVA.

Съпругата на Дмитрий Чебан публикува във Facebook призив за помощ като разпространи и снимка на изчезналите.

Тя обяснява, че е мислела, че мъжете се разхождат на плажа. Дрехите и вещите им били при нея на плажа. По думите ѝ, и двамата не пият алкохол. Според нея, само военен хеликоптер можело да ги спаси.

Бурното море, дъжд и гръмотевици през отминалата нощ възпрепятстваха спасителна операция, но днес към акцията по издирването на Дима и Данила още на разсъмване работят два гранични катера. В спасителната акция се включват и служители от полицейското управление в Созопол, както и много приятели на младото семейство.

Бурното море трудно позволява влизане на джетове, но спасителните екипи очакват морето да утихне и подобряване на метеорологичната обстановка. Граждани, съпричастни от апела на Надя Чебан в социалните мрежи, се включват с дронове в търсенето.

Дмитрий Чебан живее отдавна в Бургас заедно със своята съпруга Надя, която в гримьор. Младото семейство има малка дъщеричка.

Снимка: Фейсбук

Свързани статии