Стево Пендаровски: Посъветвах Ковачевски да не ходи на срещата в Брюксел и да търпи унижението от България

„Посъветвах министър-председателя Ковачевски да не ходи на срещата на върха в Брюксел, само за да се снима и да търпи унижението от България“, каза президентът на РСМ Стево Пендаровски в интервю за TV24, цитирано от БГНЕС.

„Съветвам премиера да не ходи в Брюксел. Преди няколко дни говорихме по тази тема и моят съвет беше, че ако така вървят нещата, а вчера българите подадоха пет нови искания, тогава какво да търси там премиерът, само да се снима ли? Представете си срещата на върха ЕС-Западни Балкани, когато от целия регион само ние нямаме напредък – дошли сме само за снимката“, заяви Пендаровски.

Президентът на Република Северна Македония казва, че такива унижения, каквито страната е преживяла в преговорите с България, не е имало за 20 години преговори с Гърция. „Ние, политиците от малките държави, често сме в ситуация да сме принудени да отстъпваме, да се поддаваме, но мисля, че през последните две години такъв национален тормоз от страна на България срещу нас не сме преживели за 20 години преговори с Гърция““./Вестник Телеграф

Свързани статии