Стефан Янев заговори какъв вакуум ще запълва с новата си партия, ето кой ще му помага

Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан Янев, който днес събира Инициативния комитет на новата си партия „Български възход”. По думите на бившия служебен премиер в момента има пропаст между партиите и обществото.

Днес трябва да бъде официално учредена партията на бившия служебен премиер Стефан Янев. Проектът ще се казва „Български възход”.

Преди началото Янев се спря пред медиите с коментар: „В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум“.

„Да направим така, че партийният живот да бъде свързан с гражданското общество, да отговаря на нуждите и желанията на хората за промяна и по-добро управление, независимо в коя власт“, допълни той.

В залата пред съпартийците и медиите той благодари за подкрепата на всички „при изграждането на една нова, смислена и полезна формация“. Уверен съм, че тя ще има важна роля в политическия живот на страната, каза Стефан Янев.

„Надявам се след време да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение, и без да се срамуваме, а гледайки назад с гордост да казваме: И аз бях там, бях част от този процес.

Днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка една българска партия трябва да работи, а именно – отразявайки предпочитанията на своите избиратели“, продължи Янев.

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях.

„Във вътрешнопартиен план ще направим всичко възможно да бъдат отчитани позициите и експертизата на нашите симпатизанти.

Аз вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Нашата основна задача е да изградим точно такъв екип. Да говорим повече за НИЕ и по-малко за АЗ“, допълни Стефан Янев и обясни, че днешното събитие не е просто самоцел.

„Ние не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж. Всеки от нас е постигнал достатъчно. Време е да даваме повече за страната си и да мислим за нашето утре“, заяви Янев.

„Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно – ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война“, обобщи новият лидер.

В момента се провежда закрито събрание на Инициативния комитет, който се очаква да приеме учредителна декларация на партията. Следва да се обяви също кога ще е учредителното събрание на партията, както и основните цели и принципи на формацията.

На събитието беше представен и символът на партията, допълва Novinite.bg.

В началото на днешното учредяване стана ясно, че в партията на Янев влизат ексдепутатът от НДСВ и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова.

В ядрото на новата партия са още бившият зам.-военен министър и началник на политическия кабинет на Янев като служебен премиер Ралица Симеонов, съветникът му в МС Данчо Бончев, Георги Самандов – зам.-министър на енергетиката и Николай Коев, който е бил медиен съветник от служебния кабинет, както и д-р Тинка Троева, бивш шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина.

Сред учредителите бяха забелязани икономистът Кольо Парамов, а долу пред хотела, където се учредяваше партията, стоеше и вечният протестиращ Йоло Денев, за когото се смяташе, че е сред учредителите, но хората на Стефан Янев категорично отрекоха информациите./БЛИЦ

Свързани статии