След горещи дебати: Отказаха още пари за “Модър – Царевец”, Кукленско и Брезовско шосе

Общинският съвет отказа да подкрепи предложението на кмета Здравко Димитров за 20- процентното увеличение на средствата по договорите за обществени поръчки за основни пътни обекти.

Дофинансиране беше поискано за подлез “Модър – Царевец”, подмана на в и к по проекта за воден цикъл “Брезовско шосе – Дунав”, ремонт на Кукленско шосе и бул. “Хаджи Димитър”, разширение на ул. “Царевец”.

Увеличението беше подкрепено само от 19 съветници при неоходим кворум 26. Други 18 се въздържаха, а 6- ма съветници гласуваха против.

Разгорещени дебати съпровождаха гласуването. Съветниците Веселина Александрова от Демократична България, Добромира Тошева от БСП, Георги Величков от Ние, гражданите и независимият Слави Георгиев обвиниха аминистрацията, че не е предоставила точни разчети защо се налага увеличението.

”От нас се иска да подпишем празен чек. Ако в частния бизнес някой внесе такова предложение, ще бъде изхвърлен или натоварен в багажник”, отсече Георгиев.

Кметът Здравко Димитров не орисъства на сесията, защото е в отпуск, а неговит ресорен заместник Пламен Райчев не се изказа.

Пред репортера на “Марица” обясни, че фирмите са представили точни сметки и който от съветниците иска да ги види, може да го направи./Вестник Марица

Свързани статии