След гонката с мигранти по „Тракия“: Подробности за състоянието на ранения полицай

С тежка черепно-мозъчна травма е полицаят, пострадал след гонката с нелегални мигранти в София, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св.Анна“. В болницата са настанени още трима пострадали мигранти и шофьорът, който ги е превозвал.

Касае за тежко черепно-мозъчна травма със счупени кости на черепа, хематом и сериозно увреждане на мозъка. Болният се настанява в реанимация, поне за 24 часа ще бъде в медикаментозна кома.

За полицая е направено всичко възможно, каквито са възможностите за лечение, обясниха от лечебното заведение. Операцията е приключила в отделението по неврохирургия, остава на апаратна вентилация, обясниха още лекарите. Състоянието на полиция е критично.

Мигрантите са с различни рани, като счупен крак и други контузии.

„Шофьорът(43) г. е с остър хирургичен корем. Хоспитализиран в Клиника по хирургия. Единият мигрант е с фрактура на бедро. Хоспитализиран в Клиника по
ортопедия. Вторият мигрант е със Скалпова рана. Хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия. Третият мигрант е с травма на шията. Хоспитализиран е в Клиника по неврохирургия“, съобщават от УМБАЛ „Св. Анна“.

Към 9,00 ч. СО на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД беше докаран и шофьорът на микробуса. Така броят на пострадалите при нас става петима пациенти! Най-тежко е състоянието на полицая. Той е с тежка черепно-мозъчно травма. Има опасност за живота му. Оперират го по спешност и след края на операцията ще се обадя за брифинг! При шофьора на микробуса и тримата мигранти, тече диагностика, съобщиха от Окръжна болница.

Във ВМА също има настанен един пострадал.

„С Такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, защото това е наистина бизнес с много пари в него, няма как резултатите да са различни. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг по повод поредния инцидент между органите на реда и шофьор, превозващ мигранти./Dariknews.bg

Свързани статии