Слави Трифонов към Кирил Петков и Асен Василев: И да ми вземете всички депутати, само Тошко да ми остане, няма да се спра/ВИДЕО/

Запознах се с френското предложение по темата за Северна Македония. Там се говори за българско малцинство, което трябва да бъде записано в македонската конституция. Истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Говори се и за македонски език, а всички знаем, че такъв език няма. В този документ се говори още, че Франция и ЕС ще дадат гаранции за българските искания, но всичко ще се случи после, след вдигането на ветото. Както се казва – гаранция Франция. Целият този документ се дължи на политиката на Кирил Петков.

Това заяви в обръщение на личната си страница във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Една от основателните причини, заради които извадих министрите, вече е факт. Няма да има никаква коалиция с ДПС и ГЕРБ, няма и няма да има. Изговориха се страшно много лъжи и глупости за мафия. Как ще съм мафия? Мафия означава да се сраснеш с властта и да се корумпираш. Аз напуснах доброволно властта и няма как да съм мафия“, каза още той.

„Следващата седмица депутатите на ИТН, колкото и да са те, ще изразят своето мнение по френското предложение за РСМ в парламента. И нещо лично към Кирил Петков и Асен Василев. Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? На моя страна е справедливостта, така че няма да спра“, завърши той.

Свързани статии