Скандалът се разгаря! Гроздан Караджов обвини „Промяната“ за спрените поръчки от АПИ

Не АПИ, а КЗК спря поръчките за пътно поддържане, за които ПП обвинява пътната агенция, каза вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов.

Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов дава извънреден брифинг във връзка със спрените от АПИ обществени поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата, пише „24 часа“.

КЗК ги е спряла заради твърде рестриктивните изисквания към фирмите, а за това настояваше именно Кирил Петков, каза Караджов. Не разбирам защо сега ПП се учудват, каза още той. Караджов обясни още, че АПИ е спряла процедурите, за да ги обяви отново, вместо да обжалва, което би могло да отнеме много време, със сигурност далеч след 30 септеври. Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов дава извънреден брифинг във връзка със спрените от АПИ обществени поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата.

Очевидно сме в предизборна кампания, щом ПП се упражнява на тема пътища. Пресконференцията, която чухме сутринта, не е нищо повече от един жалък опит на Кирил Петков да прехвърли проблема от болната глава в здравата, заяви Караджов.

Сутринта зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие Андрей Цеков и Ивайло Стайков, и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет, на който стана ясно, че не е се знае кой ще поддържа пътищата в следващите 6 до 7 месеца, тъй като това е нужното време, в което да се проведат нови обществени поръчки, след като вчера стана ясно, че АПИ едностранно е прекратила новите договори за поддръжка и ремонт на пътищата./Вестник Марица

Свързани статии