Руският посланик заплаши България с ответна реакция

„Днес МВнР на България за пореден път обяви за изгонване на дипломати на Посолството на Русия в България. Този път броят на колегите ни, обявени за „персона нон грата“, неприятно изумява с мащаба си“, обяви руският посланник в София, Елеонора Митрофанова.

Според нея това е „поредната агресивна стъпка от ръководството на България я разглеждаме не иначе като ясно обозначеното намерение да се сведе до минимум целият спектър на руско-българските отношения. Надяваме се, вземайки това решение, българското външнополитическо ведомство със студена глава е оценявало всички рискове на подобен пирует“.

„Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответна оценка и адекватна за новия дух на двустранните отношения реакция“, подчерта Митрофанова.

Москва ще даде адекватен отговор на всяко неоснователно експулсиране на руски дипломати, заяви и говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„На всички неоснователни решения за експулсиране на руски дипломати ще бъде даден подходящ отговор“, написа тя в канала си в Телеграм./Вести БГ

Свързани статии