Русия поиска от Полша още днес да организира наново полагане на цветя от посланика

Руското външно министерство иска от полската страна да бъдат взети съответстващи мерки днес след нападението срещу руския посланик, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от руските агенции.

„На 9 май екстремисти, при пълно бездействие на полицията, прекъснаха церемонията по полагане на венци на гробището на съветските войници във Варшава, използвайки насилие срещу посланика на Руската федерация в Полша Сергей Андреев и други членове на дипломатическата служба. мисия“, отбеляза дипломатическата мисия.

В понеделник руският посланик в Полша Сергей Андреев беше нападнат и полят с червена боя, докато се опитваше да положи венец на гробището на съветските войници във Варшава.

„Изразен е решителен протест пред полските власти за насърчаване на по същество на неонацистки главорези. Руското външно министерство поиска от Варшава незабавно да организира церемония по полагане на венци, гарантирайки пълната й безопасност от всякакви провокации. Искаме от полската страна да предприеме съответстващи мерки още днес“, отбелязат от руското дипломатическо ведомство./DarikNews

Снимка:  iStock/Getty Images

Свързани статии