Резил: Депутатите се сбиха в парламента

Бой в парламента. Депутат получи удар в корема след поредното напрежение, възникнало в пленарната зала. Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ бе блъснат и ударен с юмрук в корема от Хамид Хамид от ДПС.

Това се случи след като в залата настана хаос след изказване на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Ананиев залитна и почти падна назад върху депутатските банки.

Заседанието на депутатите започна с декларация на ПГ „Възраждане“. „Вчера станахме свидетели на опит за „майдан“, заяви председателят на групата Костадин Костадинов.

Снощи, след предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, се състоя протест в негова подкрепа и възникна напрежение при излизане на депутати от опозицията от сградата.

„Нека да не допуснем тази фашистка измет, тези платени да дойдат и да ни отнемат държавата. Призовавам всички сънародници, които не искат да станем втора Украйна, нека да дойдат тук когато се гледа вота на недоверие“, апелира Костадинов.

Неговото изказване бе последвано от реплика на Явор Божанков, който заяви, че по Костадинов вчера са били хвърляни „стотинки, а не дори копейки“.

Председателстващият заседанието Мирослав Иванов обяви почивка.

След като депутатите се завърнаха в залата, той призова всички да запазят добрия тон. „Страстите са доста нажежени, вероятно и днес, и другата седмицата ще бъде така. Нека да не се стига до физически сблъсъци – бяхме свидетели на такъв. Искам да се обърна към г-н Хамид, той е депутат с богат опит и се ползва с уважение в неговата парламентарна група. Подобно поведение е недопустимо. Правилникът ми дава право да го отстраня за повече от едно заседание, но няма да го направя“, посочи Иванов.

Той се закани, че повече няма да прави компромиси и при следващи подобни прояви ще налага наказания./DarikNews

Снимки: Георги Димитров

Свързани статии