Работник загина, а друг е ранен, след като метален фургон се стовари върху тях

Работник загина, а друг бе ранен, след като метален фургон се откъснал от кран и ги затиснал в Бургас. Инцидентът е станал на 4 април следобед, като е образувано е досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

Загиналият работник е от столична фирма, която е извършвала ремонтни дейности на територията на Лукойл Нефтохим, но не е имало връзка с производствената дейност на рафинерията, предава „24 часа“.

Четирима работници от фирмата са били пратени да преместят метален фургон. Той е бил вдигнат с помощта на кран, но внезапно се скъсало въжето, с което фургонът е бил закрепен.

Тежкият товар е паднал върху двама от работниците. Единият издъхнал на път за болницата, а другият е с травми на ръцете, настанен е в УМБАЛ-Бургас. „Направена е проверка, която е установила, че работниците са минали инструктаж.

Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи причините за инцидента, както и медицински експертизи“, каза прокурор Христо Колев. И добави, че са иззети за проверка документи на столичната фирма. „Проверка извършват и от Инспекцията по труда“, каза директорът на службата. /DarikNews

Снимка:  iStock/Getty Images

Свързани статии