Прокуратурата разкри подробности за катастрофата на Околовръстното в София/ВИДЕО/

Софийска градска прокуратура съобщи подробности около тежката катастрофа от 25 септември на Околовръстното в София, при която загина френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена. Градският прокурор Илияна Кирилов и нейният заместник Иво Илиев посочиха и докъде е стигнало разследването на предполагаем „полицейски чадър“ над обвинения за катастрофата Димитър Любенов.

„Ще се прецени дали да бъдат повдигнати обвинения по досъдебното производство за престъпление по служба във връзка с действия на полицаи по отношение на Димитър Любенов, непосредствено преди катастрофата на Околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама други бяха ранени, и за което той е обвиняем“, посочиха те и уточниха, че дали ще има обвинения срещу полицаи ще се прецени, когато се съберат съответните доказателства.

Известно до момента от камери е, че полицейски автомобил е карал успоредно с Любенов, станал е свидетел на катастрофата, върнал се е 1 км назад и е потеглил в длуга посока, но след подаден сигнал до 112 от свидетел, въпросните полицаи първи се връщат на ицидента, тъй като дежурната част се обажда именно на тях, като най-близък патрул в района, посочиха от прокуратурата. Малко по-късно и втора кола на МВР пристига на мястото на инцидента, но все още се изяснява присъствието на служителите на вътрешното ведомство.

По делото за престъпление по служба свидетел е Димитър Любенов, който казва, че е дал 200 лева на полицаите да го съпроводят. От прокуратурата добавиха, че има и други свидетели, които още вечерта са получили информация, че Любенов се е свързал с полицията, карал е автомобила си и зад него управлява полицейска кола./DarikNews

Снимка: БТА

Свързани статии