„Продължаваме промяната” са поканили на преговори Елена Гунчева

Елена Гунчева е поканена на преговори от името на Андрей Гюров. Тя каза още, че е 99% убедена, че ще гласува против кабинета на „Продължаваме промяната“. Това заяви напусната парламентарната група на „Възраждане“ пред БНТ.

„С мен Кирил Петков не се е свързал, свърза се господин Манджуков от името на Андрей Гюров. Аз им казах какви са моите приоритети, казах им какво мисля за политиката на правителството на Кирил Петков, което няма абсолютно различно нищо от това, което съм казала и досега за това, което е извършено. Най-вече за предоставянето на оръжие за Украйна, гоненето на руски дипломати – неща, с които аз категорично не съм съгласна“.

От „Продължаваме промяната“ са я поканили на преговори, за да обсъдят програмата на кабинета.

„Аз ще изчакам да видя какво последно ще кажат, но почти 99% съм убедена, че ще гласувам против такъв кабинет. Като ми изтекат болничните на 13 юли ще реша дали да продължа и как да продължа“, добави Гунчева.

В нощта на 23 срещу 24-ти юни Гунчева обяви във Facebook решението си да напусне и „Възраждане“, и парламента.

„Напускам „Възраждане“, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“, написа тогава тя.

Няколко дни по-късно обаче тя се отказа от намерението си да напусне Народното събрание и подаде две заявления в деловодството. С едното отменя предишното си заявление да напусне парламента, а с второто декларира, че напуска само групата на „Възраждане“ и остава депутат, нечленуващ в парламентарна група.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата народен представител, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета „Петков“./Вести БГ

Свързани статии