Премиерът Донев увери българските граждани: Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима

Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, обърна се служебният премиер Гълъб Донев към българските граждани от парламентарната трибуна.

Това, което служебното правителство направи и ще продължи, докато не се излъчи редовен кабинет, е да се гарантира сигурността на хората, увери Гълъб Донев.

Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато прави всичко възможно, за да минимизира ефектите от кризите, в които завари страната на 2 август т.г., изтъкна служебният премиер.

По думите му няма как служебното правителство да припознае политиките на една или друга партия.

След изказването си в пленарна зала, премиерът Донев говори пред журналисти в кулоарите на парламента.

Относно проверката на Прокуратурата за манипулиране на машинния вот, премиерът посочи: Тези, които имаха достъп и успяха да видят как работят машините и дали по някакъв начин могат да бъдат манипулирани – бяха там. Това, което служебното правителство и ЦИК направиха, е да гарантират прозрачност, честност и демократичност на изборите.Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички, които се запишат да присъстват на отварянето на кодовете, така че те да бъдат достъпни до представители, които разбират какво се получава. Не разбирам конфликта, който възникна. Прокуратурата е съотвеният орган, който по получен сигнал може да се самосезира и да извърши проверки. Няма как един човек от политчиеска партия да държи кодовете на машините. Това не е флашка, която се разнася назад – напред. Това е сложна система. /Novini.bg

Свързани статии