Правителството дава 100 милиона на футбола

Правителството на Кирил Петков ще отпусне 100 милиона лева за футболни бази. Новината съобщи спортният министър в оставка Радостин Василев. „Имаме още 2-3 седмици и ще успеем да гласуваме 100 милиона лева за футболните бази“, сподели Василев пред БНТ.

На въпрос дали все още е актуално намерението му да отнеме лиценза на Българския футболен съюз или след гласувания вот на недоверие на правителството на Петков, Василев отговори многозначително: „Има още 2-3 седмици пред това правителство. Нищо не се знае“.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев заяви още, че ще съди Тошко Йорданов за неимуществени вреди.

Той се изказа иронична на заявеното намерение на Слави Трифонов да съди 6-мата отцепили се от ИТН.

„Изключително съм притеснен – не мога да спя откакто Слави Трифонов каза това нещо. За мен съдебната зала е работно място. Сега Тошко Йорданов ще има заведено от мен дело за неимуществени вреди и вероятно аз ще го спечеля. За него има проблем в момента – адвокат не може да си намери. Не мога да участвам с такива Франкенщайни в политиката оттук нататък. Този модел вчера постигна една битка срещу българския народ и те /ИТН . б. р./ го осъзнават“, каза Василев. той припомни, че всичките адвокати на Тошко Йорданов са се отказали от него.

На въпроса, доволен ли е, че е изпратен с оркестър, адвокат Василев каза: „Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, същото ще направят и много бизнесмени, които са завладели наши бази, председатели на федерация, които са свикнали да харчат държавния ресурс за коли и апартаменти“.

Според него с началото на втория си мандат президентът Радев е станал гарант за силна държава. „Той е достатъчно далновиден и разумен човек, който знае, че ако сега не застане на страната на реформаторството и антикорупционната политика иска или не иска. Има сили, които искат да го бутнат към статуквото и негови търкания с премиера по някои проблеми, не бива да оставят това над държавния интерес. Почтените хора от ИТН наистина подкрепят президента“, добави Радостин Василев.

Бившият спортен министър е убеден, че политическата класа си е показала лицето вчера и народът е видял това лице.

„Надявах се колегите от ИТН да почерпят сила от това, което направихме ние и да се противопоставят на това посегателство на държавността. Ива Митева не е сред депутатите, от които премиерът би търсил подкрепа. Сред депутатите от ИТН има още качествени хора – мисля си, че след вчера ще им е трудно да гласуват в подкрепа. Но съм песимист съм от търсенето на подкрепа – става въпрос за хора, които предпочитат волята на един лидер. От втория ден не съм водил разговори с тях – по-добре да не хабя сили“, каза Радостин Василев.

Той отрече да му е предлаган бъдещ министерски пост./Вестник Марица

Свързани статии