ПП и ДБ са готови за правителство на малцинството

„България стои в политически вакуум. Тук сме с ДБ, за да кажем, че имаме готовност, ако вторият мандат дойде при нас, да работим за формирането на правителство на малцинството“, заяви на съвместен брифинг с „Демократична България“ съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

Той уточни, че трябва да има определени гаранции, с които парламентът да покаже, че е способен да работи в такъв формат.

„Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ като първа политическа сила направи, бе, че избра Вежди Рашидов за председател на НС. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта. Ние сме в политическа безизходица след свалянето на нашето правителство“, подчерта той.

По думите му ще вкарат пакет от законови пакети преди връчването на втория мандат.

„България в момента е с най-голямото неравенство в целия ЕС. Това неравенство е една от основните причини българите да напуснат страната, защото не могат да се реализират. Минималната работна заплата в момента е 710 лв.“, заяви от своя страна Асен Василев.

Той допълни, че друг

„Очевидно е, че страната ни има нужда от управление. Позитивен сценарий е възможен“, допълни лидерът на ДБ Христо Иванов./Dariknews.bg

Свързани статии