Петков: Не ни е страх от избори, ако такава е волята на българския избирател/ВИДЕО/

Министър-председателят Кирил Петков за първи път декларира готовност за избори, ако такава е волята на българския избирател. Това обяви той в специално видео обръщение, разпространено от пресслужбата на Министерския съвет.

„Не ни е страх от избори“, категоричен бе Петков.

Все пак той се фокусира и постави акцент върху диалога в интерес на българските граждани. В своето обръщение премиерът даде аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчения за семействата с деца. Петков изрази опасенията си, че ако не бъде извършена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

Премиерът акцентира също върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъснатата работа на Народното събрание и на правителството. До края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат, допълни той.

Кирил Петков заяви намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната. А актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите, посочиха още от МС./DarikNews

Свързани статии