Петков: Днес ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН поставиха под риск 2,6 млрд. лева за българската икономика

Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Тази сутрин нямаше кворум в българския парламент. Това означава, че днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. Това заяви преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Кирил Петков.

,,С този акт рискувахме 2,6 млрд лева, които трябват, и това са първите пари по Плана за възстановяване и развитие, които ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни. Днес всеки един депутат, който не присъстваше в Народното събрание, бе част от причината да имаме риск за такава огромна сума за българската икономика“, допълни премиерът.

,,Едновременно с това бяха провалени и промените в Закона за висшето образование. По този начин съвместното обучение между различните университети не може да се случи“, посочи още той.

Освен това, въпреки че беше свален Никола Минчев, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от ИТН, не можаха дори да направят предложение за председател на НС. Това ли са им принципните ходове? Как ще обяснят, че още в първия ден, когато имаха възможност да направят нещо заедно, образованието бе спряно в неговия прогрес, сложиха под риск над 2,5 млрд. лева и дори не можаха да излъчат председател, коментира Кирил Петков.

,,Тази посока за нас като правителство трябва да ни ужасява“, призна накрая министър-председателят./Novini.bg

Свързани статии