Първи коментари след падането на кабинета „Петков”

Депутатите решиха съдбата на кабинета „Петков“, след като във вторник се проведоха дебатите по мотивите за вота на недоверие. „За“ бяха 123, а 116 бяха „против“. „Въздържали се“ народни представители нямаше. Така правителството не издържа вота на недоверие.

Ето и първите коментари в купоарите на парламента

Лидерът на „Демократична България” Христо Иванов с коментар от кулоарите на парламента след падането на кабинета „Петков”.

„Единственото нещо, за което сме готови, е да продължим да работим за сериозната трансформация на страната. Ако в крайна сметка се стигне до избори – готови сме затова“, подчерта той. Иванов обясни, че отговорността ще бъде изцяло в коалицията.

Гласувах против, не защото лидерите на „Продължаваме промяната“ ми наредиха, а защото съм служител на народа и моите причини са съвсем прости, нормални и човешки: надеждата в очите на протестиращите, желанието за нормалност, думите на хората отвън, хората, за които аз работя – думи, които аз чувствам като завет: „омръзна ни цял живот да протестираме.

Тези не трябва да пипат власт – моля ви, не се предавайте, разчитаме на вас, мафията – вън, трябваше да му дръпнете вратовръзката по-силно, предстоят по-хубави времена.

Промяната вече е започнала не с хората в парламента, а с тези извън него – те поискаха промяната и те ще бъдат гаранта това да се случи, независимо от всичко, защото техният глас е прекалено силен, за да бъде заглушен дори от тази трибуна. Продължаваме промяната с българския народ – заедно“. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев в обяснението си за отрицателен вот.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също коментира падането на кабинета „Петков“.

„Представете си какво дъно удари това правителство, за да ни принуди да направим това нещо при положение, че няхме коалиционни партньори“, подчерта той. „Прогони ни ни, защото ние бяхме прогонени от тази коалиция“, каза Йорданов./Dariknews.bg

Свързани статии