Окончателно: 36 години затвор за убийците от Нареченски бани

Общо 36 години затвор за баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви за зверското убийство в Нареченски бани. Това е решението на Върховният касационен съд, което е окончателно и потвърждава присъдата на апелативните магистрати, а именно 20 години зад решетките за бащата и 16 за сина.

ВКС приема за неоснователни жалбите на двамата, понеже Апелативният съд е проверил изцяло правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и пълно показанията на свидетелите, писмените доказателства и изготвените по делото експертизи. По този начин апелативните магистрати са формирали вътрешното си убеждение единствено въз основа на доказателствата по делото и закона, гласи аргументацията.

Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказание „доживотен затвор“ на Марин и „доживотен затвор без замяна“ на Севдалин. Така наложените наказания лишаване от свобода и на двамата ще се изтърпяват при първоначално „строг“ режим.

Припомняме, че през миналата година Окръжният съд ги призна за виновни за жестокото убийство на съдружника им Венцислав Младенов. Тялото му бе намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на 4 километра от селото по посока Смолян.

Бащата и синът обжалваха присъдата. Севдалин искаше да бъде признат за невинен и оправдан, понеже не е участвал в убийството. Марин пък настояваше, че умъртвяването не е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Наследниците настояваха и на двамата да бъде наложено наказание доживотен затвор.

След умъртвяването, двамата увили Венцислав в завеса, завързали го с въже, поставили му в пластмасов бидон и го захвърлили в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема. Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на Венцислав относно коректността на партньорите му в бизнес отношенията им. Този спор ескалирал, като в един момент бизнесменът избухнал и пръв започнал да блъска Севдалин./Вестник Марица

Свързани статии