Официално: Путин подписа указа, с който забранява на българите да влизат в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни визови мерки във връзка с неприятелските действия на чужди държави. Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация, пишат чуждестранни медии.

Подчертава се, че указът „За ответни мерки от визов характер във връзка с недружелюбни действия на чужди държави“ е подписан „въз основа на необходимостта от предприемане на спешни мерки в отговор на неприятелските действия на Европейския съюз, редица чуждестранни държави, техните граждани, лица без гражданство, постоянно пребиваващи или временно пребиваващи на тяхна територия, притежатели на документи за пътуване, издадени от тези чужди държави или Европейския съюз, извършени срещу Руската федерация, нейните граждани и юридически лица.

На практика това е край на надеждите на туристическия бранш в България и изброените страни за нормализиране на посещенията на руснаци и за нормални екскурзии и пътувания на българите в Русия.

През последните години у нас туристически и хотелиерски сдружения настояваха точно обратното – още по-опростено издаване на визи за руски граждани, онлайн подаване на документи, централизирани процедури, а ако може и въвеждане на тригодишни многократни визи за гости от Русия./БЛИЦ

Свързани статии