Обявяват парична награда за откриването на Александър от Перник

Обявяват парична награда за намирането на изчезналия Александър от Перник.

Бащата на изчезналия Александър Цветанов ще обяви парична награда за намирането на сина си днес в 14:00 ч. пред сградата на Областната дирекция на МВР в Перник. Това съобщи на БТА бащата на момчето, който също се казва Александър Цветанов. Той не се е отказал от търсенето на момчето и е притеснен, че времето напредва, а детето му все още не е открито. Размерът на сумата се уточнява и ще бъде обявен в 14:00 ч.

Вече седмица продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Детето е в неизвестност от 11 ноември (петък). Усилията на полицията и доброволци вече осми ден не дават резултат.

В четвъртък стана ясно, че бащата на Александър е издържал проверка на детектор на лъжата, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември, казаха от прокуратурата.

МВР промени начина на действие в търсене на 12-годишния Александър Цветанов. Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места. Общо 60 служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция „Национална полиция“.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче./Dariknews.bg

Свързани статии