Нова серия акции срещу купуването на гласове

Три дни преди изборите нова серия акции в страната срещу купуването на гласове. Жандармерията и полицията проверяват квартали в Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина, информира NOVA.

Благоевград

Един човек е задържан в благоевградския квартал „Предела”. Неговите близки твърдят, че не знаят защо е отведен. „Никой не ти дава обяснение каква е причината. Полицаите влязоха като някои еничари. Това ли е справедливостта”, питат родителите му.

По думите на майката на задържания той се занимава със строителство. Баща му каза, че не е купувал гласове. Досега не е имал провинения. Домът му е бил претърсен, а органите на реда не намерили нищо, твърдят още близките на задържания.

Горна Оряховица

Цяла нощ продължава акцията в Горна Оряховица, като вече има петима задържани. Кварталите „Гарата” и „Калтинец” са блокирани с КПП-та. Операция се провежда и в прочутото с телефонни измамници село Камен.

„Някои от петимата, които се водят към районното управление, са направили частични признания. Предизборно нямаме задържани. Получени са пет сигнала, но не са придобити данни за престъпна дейност”, обясни началникът на РУ на МВР в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Бяла Слатина

Всички входове и изходи на Бяла Слатина са блокирани от полицията. Очаква се през целия ден екипите да обикалят града и да реагират на сигнали./Вести БГ

Свързани статии