Не Зеленски, а посланикът на Украйна изпратил писмото спасител на коалицията

Не Володимир Зеленски, а посланик Виталий Москаленко е изпратил писмото относно военната помощ за Украйна, което спаси коалицията. Това призна самият украински посланик в ефира на bTV.

Писмото, което изпратих до парламента, бе мое лично писмо. То бе предизвикано от необходимостта да бъдат имплементирани договореностите по време на посещението на българския премиер Кирил Петков в Украйна и споразуменията, постигнати с президента Зеленски. Реших да привлека вниманието на българския парламент, за да бъдат имплементирани всички тези договорености, между които ремонт на украинска военна техника в български предприятия, посочи Москаленко.

По думите му дали да се дава помощ и каква е въпрос на отговорност и съвест на всяка една политическа сила. Уважавам позициите и на ГЕРБ, и на ДБ, и на ПП, мога да разбера позицията на политически сили, които категорично отхвърлят необходимостта от предоставяне на помощ – това е въпрос на вътрешнополитически борби, каза Москаленко.

С голямо уважение се отнасям към Бойко Борисов, но неговите думи са въпрос на политика, каза посланик Москаленко по повод критиките на лидера на ГЕРБ. Виталий Москаленко каза още, че не е водил разговори с Корнелия Нинова, но надява да има възможност в контекста на въпросите, поставено от него пред българския парламент.

Голямо безпокойство предизвиква сред украинските бежанци въпросът какво ще стане след 31 май, когато ще трябва да напуснат хотелите, в които са настанени, но знам, че има решение че ще бъдат преместени централизирано в почивни станции, каза още Виталий Москаленко./Вестник Марица

Свързани статии