Националното разузнаване на САЩ: Вероятно Владимир Путин ще предприеме радикална мярка

Руският президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин ще предприеме радикална мярка се готви за продължителна война в Украйна, предаде Би Би Си.

Директорът на американското Национално разузнаване Аврил Хейнс заяви пред Сената (горната камара на парламента във Вашингтон), че съществува голяма вероятност стопанинът на Кремъл да предприеме радикална мярка на вътрешнополитическо ниво заради неуспеха на бойните действия на руските сили в Украйна.

„Тъй като руските сили не можаха да превземат Киев и втория по големина украински град Харков, вероятно в скоро време в Русия ще бъде обявена някаква радикална мярка. Ние смятаме, че това ще бъде всеобща мобилизация, като не изключваме и варианта за въвеждане на извънредно положение и преориентирация на икономиката към разработване и производство на нови оръжия“, добави Хейнс.

По нейните думи вероятността Путин да използва ядрено оръжие е минимална. „Той надали ще предприеме такава крачка“, каза още тя.

По въпроса за диалога Киев-Москва директорът на службата заяви: Тъй като и двете страни в конфликта смятат, че могат да постигнат успехи на бойното поле, ние не можем да очакваме пробив в преговорите между Русия и Украйна, поне в краткосрочен аспект./Новините БГ

Свързани статии