Москва: Западът се разочарова от Зеленски, вече не очаква победа в Украйна

Западът показва, че не иска да бъде държан отговорен за поражението в Украйна, заявявайки, че от украинския президент Володимир Зеленски зависи дали да проведе преговори. Това твърди председателят на руския парламент Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

„От Вашингтон и Брюксел идва нова риторика: въпросът за преговорите за мирно уреждане на конфликта в Украйна зависи изцяло от Зеленски. Преди това настояваха за обратното – твърдяха, че конфликтът трябва да се решава изключително на бойното поле. Те обаче разбраха, че със Зеленски няма да има победа. И не искат да носят отговорност за поражението“, написа той в „Телеграм“.

По думи на Володин въоръжените сили на Украйна не са оправдали очакванията на САЩ и ЕС. „Зеленски обеща победа. Резултатът разочарова западните спонсори“, отбеляза той.

Според председателя на Руската дума вътрешнополитическата ситуация в САЩ и Европейския съюз принуждава техните служители да реагират.

„Американците и европейците започнаха да изразяват своята позиция относно събитията в Украйна. Те не желаят да плащат от джоба си за политиката на война. Инфлация, растящи цени, проблеми с енергийните ресурси и други трудности, с които се сблъскват, няма как да не ги тревожат на прага на зимата“, отбелязва Володин./news.bg

Свързани статии