Манолова побесня: Петков даде фалшива сметка за оръжейните дарения за Украйна!

Кирил Петков с малко над 8 хиляди лева може да купи 9 снаряда. Ако ги преведе по фалшивата сметка, която бе показал, може и да не стигнат до Украйна. Тя впоследствие се промени. Очаквам скоро да ни призове да събираме капачки за оръжие или да пращаме DMS РАКЕТА. Това коментира Мая Манолова по повод кампанията на Кирил Петков, в която той призова с лични средства да се подпомага Украйна.

„Петков има кабинет, правителство и хазна, която ние пълним. Кой да си дари заплатата? Онези, които не са получили заплати от миналата година ли? Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна? Истина или лъжа е твърдението на неговия министър, че оръжия не стигат до Украйна? Питам аз, защо въпросната комисия, която взима такива решения не е публична? Защо я крият? Слага подписи. Призовавам Петков да каже истината. Доставката на оръжия се случва зад гърба на парламента и народа“, каза още тя.

„Ние сме против износа на оръжия и сме против още повече да се нарушава Конституцията. Той има мнозинство, да вкара предложението и НС да вземе решение“, заяви категорично.

„На 400 км от нас има конфликт. Много е интересно защо опозицията в лицето на ГЕРБ се сети сега. Защо ги задава от манастир, а не от НС. Призовавам народните представители да си прекратят луксозната ваканция и да отидат в парламента, да изяснят тази ситуация. New York Times обявиха, че България е четвърта в доставката на оръжия. Всеки четвърти патрон е български. Ако Нинова не знае това, мястото й не е на министерското място. Кирил Петков няма място като премиер. Кое не е ясно“, попита Манолова.

Тя призова Петков да каже истина или лъжа е, че на българско оръжие стига до Украйна.

„Премиерът иска хората да си дарят 640-те лева за оръжия в Украйна“, допълни Манолова.

„Интересите на уязвимите и пенсионерите. Увеличаване на доходите, справедливо данъчно облагане и държава, която да работи за гражданите. Ще има необлагаем минимум и част от средствата няма да отиват в държавната хазна./БЛИЦ

Свързани статии