Лидерът на Изправи се България Мая Манолова призова служебното правителство за пълно обезщетение на жителите от наводнените села край Карлово/СНИМКИ/

Екип доброволци от Изправи се България, редом с лидера на партията Мая Манолова, четвърти ден са на място при опустошените от наводнение домове и земеделски площи в с. Богдан и Каравелово край Карлово.

Вече четири дни Мая Манолова и екип доброволци от ПП Изправи се България са на терен в наводнените села с помощ и доставка на материали от първа необходимост – вода и тежка техника за разчистване на съсипаните домове и инфраструктура. Вече четири дни лидерът на ПП Изправи се България излезе от ролята си на председател на партия, който води предизборна кампания и бе една от първите, която се отдаде съпричастно към болката на десетките граждани от селата край Карлово. От Изправи се България вярват, че подобни жестове ще се умножат многократно и това ще доведе до по-бързото възстановяване на опустошените от стихията региони.

Припомняме, че вчера Манолова беше на място на разрушения мост над река Балканска, където призова земеделския министър Явор Гечев за пълно разследване и налагане на санкции на нарушителите. От Изправи се България разполагат с редица сигнали за безразборна сеч в района, довела до трагичните разрушения.

Наред с това, от партията апелират към служебното правителство за пълно обезщетяване на пострадалите в най-кратки срокове. „При положение, че предишното правителство си позволи да купува руски газ с 30 % по-скъп, което струваше на българския данъкоплатец 110 млн.лева. Толкова средства ще бъдат достатъчни не само за пострадалите села, но и за превенция и в съседните населени места“, заяви Манолова.

Свързани статии