Криминалист: Сигурен съм, че малкият Сашко от Перник е отвлечен

Точно една седмица след изчезването на 12-годишния Александър от Перник – надеждата за неговото откриване не угасва. Криминалистът Иван Савов каза в студиото на „Денят започва“, че е 100 процента сигурен, че малкият Сашко е отвлечен. Не е оптимист, че детето ще бъде намерено.

„Мина прекалено много време на търсене в район, в който очевидно няма да го намерят. За съжаление не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива следа за това как и кога се е случило“, каза Савов.

По думите му има данни, че бащата на Сашко има психически проблеми и преди полиграфското изследване задължително се прави психиатрично освидетелстване на човека. Тези данни са от хора от неговото обкръжение.

„Човек с определен вид психическо разтройство не може да бъде подложен на полиграфско изследване, защото то ще бъде неточно“, добави Иван Савов.

Той изрази увереност, че разследващите са поели по правилната следа. Трябвало е още миналата седмица с бащата да се работи активно, а те са го оставили да заблуждава над 2000 души.

В разследванията има един принцип – единственото меродавно нещо, което може обори или потвърди дадена версия са обстоятелствата, доказателствата и абсолютно доказаните твърдения, обясни още криминалистът./Новинтие БГ

Свързани статии