Кметът Здравко Димитров се срещна с международни наблюдатели за предстоящите избори

Международните наблюдатели Йохана Бергер (Германия) и Марио Барфус (Швейцария) от мисията за наблюдение на изборите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)  се срещнаха с кмета Здравко Димитров, за да обсъдят процеса по подготовка на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Градоначалникът увери наблюдателите, че процесът върви с нормални и обичайни темпове, като подчерта и добрата колаборация с областния управител в търсенето на общи работещи решения. Като пример той даде палатите в Международния панаир в Пловдив, за които по-рано имаше вероятност да не могат да бъдат ползвани, но след разговори между институциите мястото не беше променено.

Главният секретар Ангелина Топчиева информира за техническото и логистично обезпечаване, което съпътства организацията на всички избори. Осигурен е достъп за хора с увреждания до местата за гласуване.

Наблюдателите се интересуваха още от правилата за разпространение на агитационни материали и нивата на избирателна активност през последните години. Регионът, в който те ще осъществяват мониторинг освен Пловдив, обхваща още градовете Пазарджик, Кърджали, Смолян и Благоевград.

Свързани статии