Кирил Петков: Поискани са 2.5 млрд. млрд. лв. за незаконни строежи /ВИДЕО/

„През цялото време темата за Северна Македония беше използвана да отвлича общественото внимание. Истинската тема е, че Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие открива за 2.5 млрд. незаконни строежи, като тези пари за строежите е трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета“, каза министър-председателят Кирил Петков на брифинг днес.

Нарушенията са открити от ведомствена комисия между министерството на финансите и МРРБ. Това е новината на деня, каза още Петков.

Шест метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. Три стълба струват 2 млн. лв. на българските данъкоплатци. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. лв., каза още Петков.

Тези пари трябваше да бъдат платени през увеличението на бюджета, който беше поискан от МРРБ“, каза Петков.

Премиерът бе категоричен, че именно това е причината точно днес да се повдигне темата за Северна Македония в Народното събрание. Защото предстояло министърът на финансите Асен Василев да изнесе откритата информация. Правителството днес реши всяко предложение за падане на ветото над Северна Македония да отива директно в Народното събрание.

„Борбата срещу мафията продължава, не се хващайте в капаните за отвличане на вниманието. Чуха се всякакви инсинуации в парламента във връзка с решението за Република Северна Македония. Министерски съвет днес взе ясно решение, което е недвусмислено. Оттук нататък нито един политически лидер не трябва да се упражнява в каквато и да било реторика по тази тема“, каза още Петков./“Марица“

Свързани статии