Кирил Петков обвини четирима души, че стоят зад вота на недоверие

Четирима души стоят зад вота на недоверие – това каза премиерът Кирил Петков пред депутатите по време на дебатите днес. По думите му това са бившият премиер Бойко Борисов, депутатът от ДПС Делян Пеевски, лидерът на ИТН Слави Трифонов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

„Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски, че строителните милиарди, за които има договорка, няма да дойдат до неговите фирми. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири SMS на четирима човека, които не са в тази зала“, заяви Петков.

„Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. – това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. били дошли, но закъснели – бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие“, заяви Петков.

„Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%. Това за Северна Македония го чухме 1800 пъти, 100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една „тъмна стая“ в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, добави министър-председателят./Вестник Марица

Свързани статии