Иван Петков-Бебето оглави градската структура на БСП – Пловдив

Депутатът от БСП Иван Петков – Бебето бе избран за председател на Градския съвет на БСП по време на градската партийна конференция на партията в Пловдив. За кандидатурата му гласуваха мнозинството от гласувалите общо 138 делегати. Бебето получи 119 гласа и убедително получи поста.  Със 17 гласа представителят на опозицията на соцлидерката Корнелия Нинова в пловдивската организация – Атанас Петков, остана втори.

Рекорден брой бяха номинациите за партийния пост в градската соцорганизация – 21. Сред номинациите бяха също доц. д-р Георги Йорданов, Николай Радев, Тодор Стоилов, Калин Милчев и д- р Атанас Баташки.

След множество отводи и самоотводи обаче за председателския пост останаха да се борят четирима, като освен Иван Петков и Атанас Петков, в битката се включиха Димитър Михайлов и Таня Балканджиева. За Балканджиева гласува 1 човек, за Михайлов нямаше пуснати бюлетини.

В обръщението си към делегатите преди провеждането на избора, Петков подчерта, че провелият се пълен цикъл отчети и избори в пловдивската организация е положителният резултат, постигнат след дългогодишни опити левицата под тепетата да бъде освободена от икономическите интереси на предишното ръководство. Той заяви, че работата за възстановяване на структурите и активността на партията в града тепърва предстои, но за това ще разчита на своите съмишленици, на които благодари за всеотдайната работа и нестихващия ентусиазъм за възраждане на БСП в Пловдив.

“Предстои ни най-трудното – неуморна работа, така че да отвоюваме партията си и да защитим интересите на истинските социалисти”, обобщи Петков.

Делегатите взеха решение Градският съвет на партията да е в състав от 35 души. От тях 25 бяха избрани днес, а останалите 10 влизат по право. Това са шестимата председатели на райони, тримата председатели на хоризонтални структури – на жените-социалистки, младежката организация и ветераните, а също и председателят на Градския съвет – Иван Петков.

Гости на градската партийна конференция бяха Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров и зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин.

Свързани статии