ИТН: Тези хора не предадоха Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов – те предадоха България

В декларация от „Има такъв народ“ (ИТН) заявиха, че шестимата народни представители, напуснали парламентарната им група, са предали България.

Декларацията от парламентарната трибуна представи Станислав Балабанов преди началото на разискванията в Народното събрание по внесения към правителството на Кирил Петков вот на недоверие в сферата на финансовата и икономическата политика на страната.

Да променяш, да реформираш, да се бориш с корупцията, да защитаваш честта и достойнството, са качества, които трябва да бъдат подплатени с дела, а не с фалшиви фрази, заяви депутатът. По думите му противното е илюзия за промяна, която носи със себе си единствено разочарование. Всеки един от нас е изпратен, за да служи на обществото.

„Когато говорим свободно и се придържаме към фактите, сме мафиоти, не знам дали ви прави впечатление, но от вчера и президентът е част от мафията. Изведнъж и той е ГЕРБ и ДПС – защо ли, защото е свободен, независим и казва истината. Понеже тя, грозната истина, не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев, затова и президентът е част от мафията“, коментира Балабанов.

Той попита кой обслужва мафията и посочи, че нечленуващият в парламентарна група Георги Георгиев, „врекъл се във вярност“, преди няколко седмици е гласувал заедно с ГЕРБ. Относно средствата за Министерството на регионалното развитие и благоустройството Балабанов отбеляза, че това е било предложение на Кирил Петков, гласувано от парламента. За съдебната реформа Балабанов каза: „Да сте чули скоро премиерът да е коментирал главния прокурор Иван Гешев? Отговорът е не“.

Колко души, които са заемали висши държавни постове и са били символ на корупцията, бяха задържани от силовия министър Бойко Рашков – отговорът е нито един, всъщност един бе задържан и резултатът е, че си „втвърди“ избирателите, добави депутатът. Балабанов заяви, че семейни кръгове разпределят постовете помежду си.

Това, че Никола Минчев не е председател на НС, не е защото не е уважаван като човек в кулоарите, а защото не спазва закона, той не допусна да бъдем запознати със секретна информация и факти, какъвто е законът, а се опита да вкара в престъпление външния министър, каза Балабанов. Относно Северна Македония доказателствата за национално предателство са налице, заяви депутатът от ИТН и попита къде е българското предложение. Какво ни казват французите – вие пуснете Република Северна Македония, пък ние ще ви обещаем, вие ги пуснете, пък ние после ще се разберем, коментира народният представител.

Хората са казали, че за да има предателство, първо трябва да бъде дадено доверие. Такова беше дадено на шестима души, които сега стоят на последния ред и вече са почтени, добави той. Балабанов каза, че те са направили всичко възможно, за да продадат националния ни интерес. Тези, които стоят на последния ред, не предадоха Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов – те предадоха България, заяви депутатът от ИТН./Вести БГ

Свързани статии