Ето колко мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация до момента

Над 261 хил. мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация, съобщава Bulgaria ON AIR, позовавайки се на източник от президентската администрация.

Дискусиите в Кремъл за затваряне на границите за мъже в наборна възраст започнаха в сряда, когато от силите за сигурност започнаха да постъпват данни за броя на мъжете, напускащи Русия. В последния доклад на руските тайни служби от неделя се посочва, че 261 хил. мъже са напуснали страната между сряда и събота. Източник на медията обаче поставя под съмнение автентичността на данните на ФСБ, тъй като преди граничната служба „не е работила толкова бързо“. Той казва, че през пролетта руските служби са се опитали да разчитат повече на данни от клетъчните оператори, които идват по-късно.

Въпреки това „обстановката в президентската администрация е такава, че министерствата на сигурността и отбраната ще успеят да убедят Путин да затвори границата, преди да е станало твърде късно“, казва източникът.

Друг източник на медията твърди, че все още не е видял проекта на държавния глава за указ за затваряне на границите./Новините БГ

Свързани статии