Една жена загина, 19 души са в болница след тежка катастрофа с автобус в Хасковско/СНИМКИ/

Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала снощи между между селата Дрипчево и Младиново в област Хасково, съобщиха от МВР. 6 линейки са били изпратени на място, към инцидента са били насочени също 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила.

Сигнал за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 часа. По първоначална информация на пътя Хасково – Нова Загора, между селата Дрипчево и Младиново, пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници, сред които 4 деца, е паднал в дере край пътя.

Част от седалките са изхвръкнали през предното стъкло. Някои от пътниците са излезли оттам, разказаха двама очевидци, които са помогнали на пострадалите.

Окръжният прокурор заяви, че до момента са разпитани 19 души. Назначена е комплексна автотехническа и съдебна експертиза.

Шофьорът на автобус е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни.

Според здравния министър д-р Асен Меджидиев 9 от ранените са настанени в Хасковската боллница, други 6 – в Свиленград и 4 – в болницата в Харманли. По-тежко пострадалите петима души и двете деца са настанени в многопрофилната болница в Хасково. Предстои да се изясни необходими ли са операции или фрактурите им, които са периферни, не се нуждаят от операция.

Спасените хора от автобуса са подслонени в сградата на кметството на Младиново./DCnews.bg

Снимки: Фейсбук/КАТАСТРОФИ БЪЛГАРИЯ/Борислав Миланов

Свързани статии