ДОБРА НОВИНА: Студът си отиде окончателно

До Гергьовден ни очаква хубаво късно пролетно време. Великден ще бъде прекрасен – хубав, слънчев, топъл и засега сух ден. От понеделник до края на месеца ще бъде динамично, на много места в България в следобедните часове ще вали. Това каза пред „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев.

Често явление ще бъдат гръмотевичните бури, но валежите ще са с петнист характер. Хубавото е, че няма да е студено. Със студа се разделихме окончателно и безвъзвратно. Поне до Гергьовден ще имаме хубаво и топло време, поясни професорът.
Сутрините ще бъдат свежи и приятни, времето ще е слънчево и сравнително топло. В следобедните часове ще има превалявания и прегърмявания, особено на местата, близко до планините.

Като казвам, че ще вали, това не означава, че ще вали целия ден. Ще има летни валежи следобед за час-два, а вечерта отново ще бъде слънчево, каза проф. Рачев.

Минималните температури ще бъдат 9-13 градуса, а максималните – 18-23 градуса. На някои места живакът ще стига дори до 24-25 градуса. За последните 25 години наблюденията показват, че обикновено след хладен или нормален в температурно отношение април много рядко има топъл месец май, коментира още климатологът./„Телеграф“

Свързани статии