Дете загина, блъснато от шофьор в Лясковец

Тежък пътен инцидент в Лясковец отне живота на дете, управлявало велосипед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало около 18:30 ч. днес.

По непотвърдена информация детето е на около 10 години и е блъснато от лек автомобил, докато е управлявало велосипед. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

Предстои да му бъде направен и тест за наркотици. Произшествието не се е случило на пешеходна пътека, уточни за БТА Марияна Христова от пресцентъра на ОД на МВР. Причините са в процес на изясняване.

Според bTV детето е 12-годишно. То било с колелото на централанта улица в града. Свидетел на катастрофата разказва, че с кола е преминавал кръстовището и се е чул силен удар и набиване на спирачки. Друг очевидец обясин, че е видял как детето лежи на земята.

Според хората в Лясковец улицата не е осветена. Катастрофата е станала след пешеходна пътека. Преди удара спирачен път няма, той е отчетен едва след сблъсъка на автомобила с велосипеда.

Снимка: БГНЕС

Свързани статии